Minorjelentkezés 2021

Minorjelentkezés 2021
05/18 - 06/24

2021. május 18. - 2021. június 24.

05/18 - 06/24

2021. május 18. - 2021. június 24.


Május 18-tól június 24-ig lehet jelentkezni a Bölcsészettudományi Kar minor szakjaira, valamint a specializációkra és szakirányokra. A Görög és a Latin Tanszék az alábbi klasszika-filológiai minor szakokat hirdeti meg. A jelentkezéssel kapcsolatos kérdésekkel Nemes Júlia intézeti előadót (nemes.julia@btk.elte.hu) kereshetik. Várjuk jelentkezésüket!

Antik kultúra minor

A minor lehetőséget teremt arra, hogy a hallgató megismerkedjen az antik kultúra szinte minden területével, az irodalommal, képzőművészettel, filozófiával vagy akár a mindennapi élet ókori sajátosságaival. A minor elvégzése nem feltételezi az ókori nyelvek ismeretét, a képzés nem a nyelvekre koncentrál, ugyanakkor lehetőséget is teremt az első találkozásra Európa klasszikus nyelveivel. 

Tanegységlista

Latin minor

A minor lehetőséget teremt a hallgatóknak arra, hogy megtanuljanak latinul vagy fejlesszék meglévő tudásukat, és megismerkedjenek a római kultúra legfontosabb alkotásaival, nyelvet tanuljanak, nyelvtant, irodalmat, művészetet. Azoknak ajánljuk, akik mélyen érdeklődnek az európai kultúra régebbi korszakai iránt: történészeknek, a régi irodalmak barátainak, romanistáknak, régészeknek és mindenkinek, akit vonz az antikvitás. 

Tanegységlista

Ógörög minor

Az európai irodalom Homérosszal kezdődik, görögül született meg a dráma és az értekező próza: a történetírás a filozófiai dialógus és a tudományos elemzés, a görögség hozta létre az első demokráciát, görögül íródott az Újszövetség, görög nyelvűek a magyarság történetére vonatkozó első források. Az ógörög specializáció nemcsak a nyelv alapjainak elsajátítására ad lehetőséget, hanem arra is, hogy az európai kultúra alapműveinek némelyikével közvetlenül, eredetiben is  megismerkedjenek a hallgatók.

Tanegységlista