Tanulmányi kirándulás Komáromba

Tanulmányi kirándulás Komáromba
03/26

2022. március 26.

03/26

2022. március 26. -


Kedves Hallgatók!

Az Ókortudományi Intézet Latin Tanszéke 2022. március 26-án (szombaton) tanulmányi kirándulást szervez Komáromba, ahol a Csillagerődben a Szépművészeti Múzeum gipszmásolati kollekcióját lehet megtekinteni, amely a szobrászat átfogó történetét mutatja be. A kiállítást többek közt azért is érdemes megnézni, mert remekül rávilágít a középkori és reneszánsz emlékek antik kapcsolataira. A tárlat megtekintésekor Dr. Bencze Ágnes művészettörténész, a PPKE BTK egyetemi docense lesz az idegenvezető. A kiállítás bejárása után egy közös ebéddel folytatódik a program, majd a Budapestre való visszautazással zárul. 

Szombaton reggel 8:30-kor indulunk a Trefort-kerti campustól egy külön bérelt busszal, majd a program végén azzal is utazunk vissza Budapestre.

Ezen az űrlapon lehet jelentkezni a kirándulásra, a lehetséges létszámra mindenképp szükségünk van a buszbérlés szempontjából is. A programra nem csak latinos, hanem szaktól/szakiránytól függetlenül minden hallgató jelentkezését is várjuk. A kiállítás megtekintése és az utazás ingyenes, a program végén a közös ebéd mindenki számára önköltséges.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: MÁRCIUS 20. (VASÁRNAP)

Felmerülő kérdéseikkel keressék bátran Ferenczi Attila tanár urat (ferenczi.attila@btk.elte.hu) vagy Mohai Ádám hallgatói képviselőt (mohaiur@gmail.com).