Rendkívüli könyvtári nyitvatartás (FRISSÍTVE 09.15)

Rendkívüli könyvtári nyitvatartás (FRISSÍTVE 09.15)
09/06 - 09/30

2020. szeptember 06. - 2020. szeptember 30.

09/06 - 09/30

2020. szeptember 06. - 2020. szeptember 30.


Kedves Könyvtárhasználók!

A járványügyi helyzet a könyvtár szokásos működési rendjét is megváltoztatja. Mivel bizonytalan ideig nem tudok bemenni a kampuszra, az alábbi módon fog működni a rendszer.

Nyitvatartás
A Harmatta János Könyvtár

  • keddenként 9 és 12,
  • péntekenként 9 és 13 óra (szeptember 25-től 9-16)

között NYITVA lesz nyitva! A könyvtárfelügyeletet vállaló doktoranduszok segítségét ezúton is nagyon köszönjük.

Regisztráció, adategyeztetés
A minden félévben szükséges könyvtári beiratkozást / tagság meghosszabbítást jelenleg csak emailben lehet kezdeményezni. Ez azt jelenti, hogy aki az őszi szemeszterben használni szeretné a Harmatta János Könyvtárat, az Antik Filozófia Gyűjteményt és/vagy a Vallástudományi Könyvtárat, szándékát a harmattakonyvtar@btk.elte.hu vagy a peszlen.dora@btk.elte.hu címek valamelyikén jelezheti. Kérem, ebben a levélben szerepeljen a nevük és ha van, az olvasójegyük száma (ez többnyire a diákigazolványuk).
Korábban beiratkozott olvasók esetében a regisztráció meghosszabbításakor elengedhetetlen adategyeztetést is online módon végezhetik el az alábbi kérdőív kitöltésével: https://forms.gle/cAakCUq92pPu8Xhz7

Kölcsönzés
Kölcsönzési joggal rendelkeznek

• az Ókortudományi Intézet munkatársai,

• az Ókortudományi doktori program doktoranduszai,

• a latin és görög szakos hallgatók (részletesen lásd alább!),

• és azok, akiknek a könyvtár vezetője egyszeri vagy tartós kölcsönzési jogot biztosított.
Távollétemben doktori hallgatók fognak rövidített nyitva tartást biztosítani [vállalásukat ezúton is nagyon köszönöm!], ennek rendje a következő napokban fog körvonalazódni, addig is türelmüket kérjük.

Kölcsönzési szándékukat – akár a beiratkozási igény bejelentésével együtt – emailben jelezhetik. A kért könyveket lehetőség szerint előkészítik, és vagy a megadott nyitvatartási órákban vagy valami egyéb módon tudják átvenni (ennek részleteiről hétfőn tudunk tájékoztatást adni). Az üzenetben, kérem, adják meg a könyv fő bibliográfiai adatait: szerző, cím, kiadó, kiadás helye és ideje. Az ELTE online katalógusát ezen az oldalon érhetik el: http://aleph.elte.hu/F/D1F5J8M67S1DX6ASE7LVXK4HFP25AKRFXDLUPHJFC4HC3KB8PQ-10113?func=find-b-0

Az Antik Filozófia Gyűjteményből kizárólag a vezetője, Bárány István engedélyével lehet kölcsönözni, ilyen jóváhagyást a barany.istvan@btk.elte.hu címen kérhetnek. A gyűjtemény használata továbbra is a könyvtár szabályzatában leírt módon lehetséges, vagyis kulcsát nyitvatartási időben a Harmatta János Könyvtárban tudják aláírás ellenében felvenni.
A Vallástudományi Könyvtár használatával kapcsolatban a Vallástudományi Tanszék vezetője, Földváry Miklós István tud felvilágosítást adni a foldvary.miklos@btk.elte.hu címen. Ebből a gyűjteményből kölcsönözni nem lehet.

Az egyetem előírásainak megfelelően a könyvtár területén is kötelező a maszkviselés, a legalább 1,5 méteres távolságtartás, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

További tudnivalókkal hamarosan jelentkezem. Kérdés, kérés esetén emailben állok rendelkezésükre.
Az okozott kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérek.

Minden jót kívánva, üdvözlettel:
Peszlen Dóra