Félévkezdés

Félévkezdés
08/21

2019. augusztus 21.

08/21

2019. augusztus 21. -


Kedves Hallgatók,

a félév kezdetéhez közeledve néhány "szolgálati közlemény":

1a. A regisztrációs héten a frissen felvettek számára tartott szakos tájékoztatók időpontja még egyeztetés tárgya; amint végleges az időpont, itt is közzétesszük majd. Mindenképpen javasoljuk a most felvett hallgatók számára, hogy vegyenek részt ezen a tájékoztatón, hiszen azon egyebek mellett a kritériumvizsgával (lásd alább), az első félévi és a későbbi tárgyfelvétellel kapcsolatban fontos információk hangoznak majd el.

1b. A latin kritériumvizsga időpontja a regisztrációs héten szeptember 5. (csütörtök) 14 óra, helye F épület 212-es terem. A vizsgával kapcsolatos további információkat itt találnak: https://klf.elte.hu/vizsgak#alapvizsga (Ha valaki áthidalhatatlan akadály miatt nem tud ebben az időpontban megjelenni, kérjük, időben jelezze!) Azt kérjük, hogy aki tanult már latinul, az mindenképpen írja meg ezt a szintfelmérőt -- akkor is, ha saját bevallása szerint felfrissítésre szorul a nyelvtudása --, hogy minél megalapozottabb javaslatot tehessünk a tárgyválasztással, -felvétellel kapcsolatban. Ha valaki egyáltalán nem tanult még latinul, akkor természetesen nem szükséges megírnia a nyelvi szintfelmérőt.

2. A "Bevezetés a latin nyelvbe 1-2" (131, 132) kurzust csak együtt lehet felvenni (a két tanegység gyakorlatilag együtt alkot egy kurzust), és mindkettőből ugyanazt a csoportot/tanárt kell választani.

3. A szokásos rendtől eltérően idén csak ősszel hirdetjük meg a 305-ös (Vergilius), és csak tavasszal a 306-os (Ovidius) szövegolvasást. Kérjük, különösen a végzős hallgatók számítsanak és figyeljenek erre a tárgyfelvételkor! (A Vergilius-szövegolvasáson ezúttal nem az utóbbi években szokásos Aeneis-részleteket olvassuk. Erre tekintettel kivételesen 308-as kódon is meghirdetjük a kurzust, vagyis az is fölveheti, aki már teljesítette a 305-öst.)