Latin kritériumvizsga (2020 tavasz)

Latin kritériumvizsga (2020 tavasz)
06/15

2020. június 15.

06/15

2020. június 15. -


Tisztelt Hallgatók!

A tavaszi félévben a járványhelyzetre tekintettel a szokásostól eltérően, online módon tartjuk meg a latin kritériumvizsgát. A teszt összeállítása, a feladatok típusa és nehézsége természetesen nem különbözik a megszokottól (a vizsga leírását honlapunkon találják). Ha valaki most nem írja meg a kritériumvizsgát, vagy a vizsgája sikertelen, jelentkezhet majd az őszi félév regisztrációs hetében (remélhetőleg a megszokott keretek között, a Múzeum körúti kampuszon) megrendezett kritériumvizsgára is (ennek pontos időpontját és helyszínét később tudjuk megadni).

A kritériumvizsga nem számonkérő, hanem szintfelmérő teszt, melynek eredményét nem jegyként, hanem százalékosan rögzítjük. Ez alapján határozzuk meg, hogy sikeres volt-e a vizsga, illetve ha igen, akkor a "kezdő" vagy "haladó" csoportot javasoljuk-e az őszi szövegolvasó kurzusok felvételekor (feltéve, hogy lesz csoportbontás). Noha az online lebonyolítás miatt nem tudjuk lehetetlenné tenni a vizsga leírása szerint nem engedélyezett eszközök (szótár, nyelvtankönyv, internet, személyes segítség) használatát, kérjük Önöket, hogy ne vegyék igénybe ezeket a vizsga megírása során. Az Önök érdeke is, hogy latin nyelvtudásukról megbízható visszajelzést kapjanak, és annak megfelelő kurzusokat felvéve folytathassák tanulmányaikat az őszi félévben.

A vizsgával kapcsolatos kérdésekkel Kozák Dánielt (kozak.daniel@btk.elte.hu) keressék.

A jelentkezés és a vizsga menete a következő lesz:

  1. A vizsgára az alábbi "regisztráció" gombra kattintva, az űrlap kitöltésével jelentkezhetnek május 31-ig. A Neptunban nem kell felvenni a vizsgakurzust.
  2. Emailben kapnak majd meghívót a Canvas rendszertől, hogy vegyenek részt a vizsgán. A vizsga lebonyolítására használt Canvas rendszer (mooc.elte.hu) független a canvas.elte.hu-tól, tehát regisztrálniuk kell majd (ha még nem vettek részt a mooc.elte.hu-n futó online kurzuson). Kérjük, ezt a regisztrációt mielőbb végezzék is el, hog még időben orvosolhassuk az esetleges technikai problémákat.
  3. A vizsga megírására a június 15-ével kezdődő héten lesz lehetőségük, bármely önök által választott időpontban, de bármikor kezdik is meg a vizsgát, három óra áll majd rendelkezésükre. 
  4. A vizsga eredményéről emailben kapnak tájékoztatást a június 22-ével kezdődő héten.

Eredményes felkészülést, sikeres vizsgát és jó egészséget kívánunk!